Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 78’inci Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulu'na katılarak, Türkiye'nin sağlık alanındaki önemli gelişmeleri ve uluslararası sağlık işbirlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin sağlık sistemi küresel bir örnek
Bakan Memişoğlu, konuşmasında, Türkiye’deki sağlık sisteminin güçlü altyapısına dikkat çekerek, "Türkiye olarak, son çeyrek asırda sağlık sistemimizde büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. Dünyanın en kapsamlı ve erişilebilir sağlık hizmetlerini ücretsiz sunuyoruz. Güçlü teknolojik altyapımız, nitelikli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile küresel ölçekte örnek bir sağlık sistemi oluşturduk" ifadelerini kullandı.
Covid-19 salgını sırasında, Türkiye'nin küresel sağlık krizine sağladığı katkıları da vurgulayan Memişoğlu, "Pandemi sürecinde güçlü sağlık yapımız sayesinde ihtiyaç duyan ülkelere sağlık desteği sağladık" dedi.
Sağlıklı Türkiye Yüzyılı: Yeni bir adım
Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanındaki vizyonunu ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’ programı ile bir adım daha ileriye taşıdıklarını belirtti. "Koruyan, geliştiren ve üreten sağlık" modelini uygulamaya koyduklarını söyleyen Bakan, Türkiye’nin sağlık alanında teknoloji üretimini teşvik ettiğini ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) aracılığıyla araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerini kapsayan bütüncül bir ekosistem kurduklarını aktardı.
"Amacımız, sürdürülebilir, yenilikçi ve kapsayıcı sağlık çözümleri ile hem ulusal hem de küresel sağlık kapasitesine katkı sunmaktır" diyen Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında marka ve katma değer oluşturduğunu da vurguladı.
Sağlık turizmi alanındaki hedefler
Sağlık Bakanı, sağlık turizmi alanındaki çalışmalarına da değinerek, ‘Health Türkiye’ markası ile sağlık turizmi faaliyetlerini entegre bir yapıya kavuşturduklarını belirtti. "Sağlık turizmi alanındaki marka değerimizi kararlılıkla güçlendiriyoruz" diye konuştu.
Gazze’ye insanlık mesajı
Bakan Memişoğlu, zirveye katılan sağlık profesyonellerine teşekkür ederken, Gazze'deki insani krize de dikkat çekti. "Gazze’deki insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Oysa biz sağlıkçılar, gece gündüz demeden bir canı kurtarmak için çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki bugün Gazze’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey: ‘İnsanlığın İnsanlığıdır.’" ifadelerini kullandı.