Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) ortaklaşa hayata geçirdiği Akademik Tez Programı (ATP), bu yıl 119 üniversiteden gelen 421 başvuru ile dikkat çekti. Yapay zeka alanındaki lisans ve yüksek lisans tezlerinin desteklendiği programa, 58 farklı bölümden başvuru alındı.

Tez projeleri ASELSAN’da sergilendi

ASELSAN ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, başarılı bulunan tez projeleri sergilendi. Etkinliğe katılan öğrenciler, savunma sanayi firmalarının temsilcileri, insan kaynakları uzmanları, akademisyenler ve sektör profesyonelleri ile birebir görüşme fırsatı yakaladı. YÖK Üyesi Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’nun da yer aldığı etkinlikte, öğrencilerin sektörle doğrudan temas kurmaları teşvik edildi.

Almanca bilmeyen öğrenciler eğitim dışında mı kalacak?
Almanca bilmeyen öğrenciler eğitim dışında mı kalacak?
İçeriği Görüntüle

Yetenekli öğrenciler savunma sanayiine kazandırılacak

ATP, Savunma Sanayii Yapay Zeka Yetenek Kümelenmesi (SAYZEK) faaliyetleri doğrultusunda üniversitelerdeki akademik çalışmaların, savunma sanayiinin ihtiyaçlarıyla örtüşmesini hedefliyor. Program sayesinde yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılması amaçlanıyor.

Ödül: Staj, yayın teşviki ve yurt dışı desteği

Programa yapılan 421 başvurunun 258’i lisans, 98’i yüksek lisans tezlerinden oluştu. 20 savunma sanayi firmasından 99 mentör, öğrencilere danışmanlık yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda en yüksek puanı alan 40 öğrenci; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN gibi kuruluşlarda staj yapma hakkı elde etti. Öğrenciler ayrıca aday mühendislik pozisyonları, proje destekleri, akademik yayın teşvikleri ve yurt dışı konferanslara katılım gibi fırsatlardan da yararlanabilecek.

En çok başvuru yapan üniversiteler

Akademik Tez Programı’na en fazla başvuru yapan üniversiteler arasında Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi öne çıktı. YÖK, Akademik Tez Programı’nın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini duyurdu.

Kaynak: DHA