Hizmete açılan tünelle beraber ülkedeki tünel sayısı 513’e, toplam uzunluk ise 790 kilometreye ulaştı. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılı sonunda Türkiye’de yalnızca 83 tünelin bulunduğunu ve bu tünellerin toplam uzunluğunun 50 kilometreyi geçmediğini hatırlattı. 23 yılda yapılan tünellerle adeta ulaşımda çağ atlandığını ifade eden Uraloğlu, “Eğer tüm bu tünelleri uç uca eklesek, İstanbul'dan Kayseri'ye kadar kesintisiz bir tünel hattı elde etmiş olurduk” dedi.

Zigana Tüneli ile Avrupa rekoru kırıldı

Türkiye’nin sadece sayısal olarak değil, mühendislik kapasitesi bakımından da dünya standartlarını yakaladığını vurgulayan Uraloğlu, Zigana Tüneli’nin bu başarının simgesi olduğunu söyledi. “14,5 kilometre uzunluğundaki Zigana Tüneli, Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu üzerindeki 10 tünel, dünyanın en geniş kesit alanına sahip tünelleri arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Akran zorbalığı pes dedirtti: Şiddet görüntüleri sosyal medyaya yansıdı! Akran zorbalığı pes dedirtti: Şiddet görüntüleri sosyal medyaya yansıdı!

Tünellerle hem güvenlik hem ekonomi kazandı

Bakan Uraloğlu, Ovit, Eğribel, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal, Cankurtaran ve Sabuncubeli tünelleri gibi büyük projelerin sadece ulaşım sürelerini kısaltmakla kalmadığını; can ve mal güvenliğini artırarak bölgesel kalkınmayı da hızlandırdığını vurguladı. “Bu tüneller sayesinde kış aylarında kapanan yollar artık açık kalıyor, lojistik faaliyetler aksamadan sürüyor. Bu da hem vatandaşın yaşam kalitesini hem de ekonominin verimliliğini doğrudan etkiliyor” dedi.

Kaynak: DHA