Tüter’in rüşvet aldığı anların görüntülere yansıması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, TRT Haber’in ulaştığı ilk savcılık ifadesinde Tüter’in, 110 bin euroyu aldığını kabul ettiği ancak bu paranın belediyeye ait olmadığını iddia ettiği öğrenildi. Tüter, söz konusu paranın iki iş insanı arasında bir komisyon olduğunu savunarak kendisini savunmaya çalıştı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları, HTS kayıtları ve banka havaleleriyle ortaya konan binlerce euroluk para trafiğine ilişkin suçlamaları ise reddeden Tüter’in ifadesinin ardından operasyon genişledi.

Gözaltı kararı 41 oldu

İlk aşamada gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 28’i yakalanmıştı. Tüter’in itirafçı konumuna geçerek verdiği yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı kararı 41’e yükselirken, şu ana kadar 37 kişi gözaltına alındı.

Turizm sektörüne de sıçrayan rüşvet iddiaları, Manavgat’taki bazı turizmcilerin kendi aralarındaki Whatsapp yazışmalarına da yansıdı. Turizmci Zafer Süral, kendisinin ve bazı turizmcilerin rüşvet vermeyi kabul etmemesi üzerine belediye tarafından 250’şer milyon liralık cezalarla karşı karşıya bırakıldığını öne sürdü. Süral’a göre bu yöntem, bölgedeki diğer iş insanlarına gözdağı olarak kullanıldı.

Aralarında Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in de bulunduğu 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tosak ile 5 iş insanı, zimmet, irtikap, rüşvet almak ve vermek suçlamalarıyla çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Ümit Özdağ hakkında MİT Kanunu davasında beraat kararı
Ümit Özdağ hakkında MİT Kanunu davasında beraat kararı
İçeriği Görüntüle

Başkan Yardımcısı Tüter’in ifade işlemleri ise savcılıkta tamamlandı. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve diğer bazı şüphelilerin emniyetteki sorguları ise sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi