Keçiören’de minik eller fidanlarla buluştu: Geleceğe nefes oldular Keçiören’de minik eller fidanlarla buluştu: Geleceğe nefes oldular

Mamak Belediyesi, atıkları yeniden değerlendiren çevreci projelerine bir yenisini daha ekledi. “Çay Posasıyla Toprağa Can” adı verilen proje kapsamında, belediye hizmet binasındaki çay ocaklarından haftalık ortalama 25 kilogram çay posası toplanarak çöpe gitmek yerine toprağa kazandırılıyor. Proje, Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Gökçeyurt Ekolojik Köy’de doğayla uyumlu üretim

Toplanan çay posaları, belediyenin kendi imkanlarıyla fermente edilen hayvan gübresi ve Ekolojik Köy’den elde edilen bitki atıklarıyla birlikte doğal kompost haline getiriliyor. Bu süreçte doğanın en çalışkan canlıları olan solucanlar da kompostlama sürecine dahil ediliyor. Ortaya çıkan organik gübre, Ekolojik Köy’deki sebze, yeşillik ve aromatik bitki üretiminde kullanılarak doğal döngüye katkı sağlıyor.

“Bir bardağın dibindeki çay, toprağa can veriyor”

Projenin çevresel faydalarının yanı sıra bir yaşam kültürü oluşturduğunu vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, şunları söyledi:
“Başlattığımız bu proje ile bugün bir bardağın dibinde kalan çay posasının, yarının verimli toprağını oluşturduğunu görüyoruz. Bu, sadece çevreye duyarlılık değil, aynı zamanda üretime saygının da bir göstergesi. Mamak’ta sadece yolları değil, yaşamı da onarıyoruz.”

Mamak Belediyesi, doğaya duyarlı ve üretime saygılı bir belediyecilik anlayışı ile atıkların ekonomiye ve toprağa geri kazandırıldığı projeleri desteklemeye devam ediyor. “Çay Posasıyla Toprağa Can” projesi de bu vizyonun önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Basın Bülteni