Hacettepe Üniversitesi bünyesinde 17 yıl önce kurulan Hacettepe Sanat Okulu, dansa gönül veren birçok farklı meslek grubunu bir araya getirerek sanatı yaşatmaya devam ediyor. Doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, güvenlik görevlisi, temizlik personeli, bilişim uzmanı gibi pek çok alandan katılımcıların oluşturduğu yetişkin halk dansları topluluğu, Türkiye’yi temsilen 9-15 Temmuz tarihleri arasında Cezayir’de düzenlenecek olan 15. Kültürel Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılacak.
Festivalde, topluluk Silifke, Adıyaman ve İzmir yörelerine ait halk oyunlarından oluşan 15 dakikalık özel bir performans sergileyecek. Etkinlikte Türkiye dahil 12 ülke yer alacak.
"Her meslekten insan dansla bir arada"
Hacettepe Sanat Okulu eğitmeni Necati Karakuş, ekipte temizlik işçisinden profesöre, bankacıdan belediye başkan yardımcısına kadar çok çeşitli mesleklerden insanların bulunduğunu belirterek, “17 yıldır bu toplulukla yurtiçi ve yurtdışında önemli başarılar elde ettik. Şimdi de ülkemizi Cezayir’de en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.
"Kültürümüzü gururla taşıyoruz"
Dansçılardan Aile Hekimi Sibel Kartal, daha önce Meksika, Portekiz ve Tayland gibi ülkelerde sahne aldıklarını hatırlatarak, “Ülkemizi temsil etmek büyük bir gurur. Bu yıl da Cezayir’de kültürümüzü en iyi şekilde yansıtmaya çalışacağız” dedi.
Topluluk üyelerinden Öğretmen Nilüfer Şaylı ise bu deneyimin kendisi için bir ilk olduğunu söyleyerek, “Farklı mesleklerden gelen dans tutkunu arkadaşlarımızla birlikte aynı hedef için çalışıyoruz: Kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak” diye konuştu.