Schröer, Schengen vizelerinin geçerlilik sürelerini kademeli olarak uzatan ve "Cascade Kuralı" olarak bilinen sistemin Türkiye’de daha aktif uygulanacağını açıkladı. İlk başvuruda genellikle kısa süreli ya da tek girişli vize verildiğini ifade eden Schröer, “Ancak vizeyi doğru şekilde kullanırsanız, bir sonraki başvuruda daha uzun süreli çok girişli vize alma şansınız artar. Bu sistem zincirleme şekilde işler ve zamanla bir yıl, iki yıl, hatta beş yıllık vizeye kadar uzanabilir” dedi.

Fidan ve Lavrov'dan barış mesajı: İstanbul müzakereleri yeniden gündemde
Fidan ve Lavrov'dan barış mesajı: İstanbul müzakereleri yeniden gündemde
İçeriği Görüntüle

“Danışmanlık şirketleri süreci uzatıyor” uyarısı

Vize başvurularında sıkça başvurulan danışmanlık şirketleri hakkında da önemli bir uyarıda bulunan Schröer, bu firmaların süreci kolaylaştırmadığını, aksine yavaşlatabildiğini söyledi. “Zorunlu olmadıkça danışmanlık şirketleriyle çalışmayınız. Başvurularınızı eksiksiz şekilde doğrudan konsolosluklara yapmanız hem şeffaflığı artırır hem de vize alma şansınızı yükseltir” ifadelerini kullandı.

Türkiye vize başvurularında Çin'den sonra ikinci sırada

Türkiye’nin Almanya'nın en çok vize verdiği ülkeler arasında Çin’in ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Schröer, yılda yaklaşık 250 bin Türk vatandaşına vize verdiklerini açıkladı. İzmir’in, Almanya’nın dünya genelindeki dış temsilcilikleri arasında en çok vize işlemi yapan 10. şehir olduğunu belirten Schröer, İstanbul’un ilk sırada, Ankara’nın ise beşinci sırada yer aldığını ifade etti.

“Turistik vizelerde bekleme süresi uzayabilir”

Schröer, öğrenci ve iş insanı kategorisindeki başvuruların öncelikli olarak değerlendirildiğini hatırlatarak, turistik ve ziyaret amaçlı vize başvurularında birkaç ayı bulan bekleme sürelerinin yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

Gençlere dış politika anlatımı

Seminer, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından “Germany: New Government – Foreign Policy?” başlığıyla düzenlendi. Etkinliğin moderatörlüğünü Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emre İşeri yaptı. Schröer, öğrencilerle hem Almanya’daki yeni siyasi tabloyu hem de iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin seyrini değerlendirdi.

Kaynak: Haber Merkezi